Kjøpe en gammel spilleautomat?

Spilleautomat

Hvis du var født før spilleautomatforbudet så husker du de gamle spilleuautomatene som stod på butikken, kroa eller på bensinstasjonen. Det var flere tusen spilleautomater i Norge og når forbudet kom så måtte alle disse bort. Så hvor endte de opp? En del ble nok solgt til utlandet men veldig mange spilleautomater ble igjen i Norge og har faktisk nå blitt noen ganske yndige samlerobjekter. Et raskt søk på Finn.no gir oss hele 30 forskjellige spilleuatomater til salgs.

I tillegg til at det dukker opp spilleautomater, så kommer det opp deler til spilleautomater. Disse er priset ganske høyt så det kan se ut som om det faktisk er en del penger i denne bransjen.

Contents

Har man lov til å kjøpe en egen spilleautomat?

Du har lov til å kjøpe en egen spilleautomat som du kan ha hjemme eller på kontoret. Du kan riktignok ikke tjene penger på denne spilleautomaten ved å la andre spille på den. Hvis vi ser litt på delene som selges til spilleautomater så ser vi at det selges nye seddellesere som kan ta de nye norske lappene. Om dette er for å gi dem som eier gamle spilleautomater mulighetene for å spille med ny sedler eller om det faktisk finnes noen steder som opererer med en mørk kjeller for spilleautomater er helt uvist.

De aller fleste som kjøper en gammel spilleautomat gjør nok dette for å putte den i “mancaven” sin eller kanskje for å piffe opp kontoret litt. Uansett, det er veldig mange som har gode minner med disse automatene.

Hvor mye koster en gammel spilleautomat?

Det kommer veldig ann på hvilken type spilleautomat du skal og standen den er i. På Finn.no så finner vi spilleautomater som varierer fra 4000,- kroner og helt opp til 30000,-. De gamle slagerne er gjerne ikke veldig dyre men de mest kostbare automatene er de gamle krone-automatene som omtrent er å anse som en antikvitet.

Hvis du ikke har et høyt budsjett så kan du komme billigere unna om du kjøper en defekt spilleautomat. Det som er litt interssant med disse spilleautomatene er at de gjerne kan fikses selv om de er ødelagt, dette er fordi de er laget for å holde ut. Enkelte spilleautomater fikk i i tillegg et veldig liv før forbudet mot spilleautomater kom. Det du må se opp for er spilleautomater med batterier som har syreskadet innmaten i automaten.

Hvilke gamle spilleautomater kan du kjøpe?

  • 777
  • Halloween
  • Magic Line
  • Windsor
  • Super Joker
  • Mega Joker
  • Royal Runner
  • Hot Reels
  • Super Bingo
  • Crazy Reels

Vi legger merke til at en del av spilleautomatene som selges på Finn.no, ikke ser ut som klassikerne men importert fra utlandet. Sjansen er stor for at du kan få disse billigere hvis du kjøper spilleautomatene selv fra utlandet.

Hvor kan jeg kjøpe en gammel spilleautomat?

Du kan kjøpe gamle spilleautomater på følgende nettsider:

Finn.no

Rubrikk.no

Hva må du sjekke før du kjøper en spilleautomat?

Hvis du ønsker å kjøpe en spilleautomat så bør du først sjekke at den fungerer som den skal. Spør om hvor ofte den har vært i bruk og prøv den gjerne selv. Det er en del år siden spilleautomat-forbudet kom og dette kan ha gått hardt utover hardwaren inne i spilleautomaten. Hvis det har vært noen problemer med den så spør om hva de har vært.

Er det mulig å få service på spilleautomater?

Før så var det egne bedrifter for service på spilleautomater men det er ikke mange selskap som driver med dette i Norge. Likevel så finnes menneskene som jobbet med dette tilgjengelig. Vi har faktisk sett at flere av de som selger gamle spilleautomater på nett faktisk har jobbet med dette tidligere og tilbyr dette. Så hvis du sliter med en gammel spilleautomat så anbefaler vi at du har øynene opp for dem på Finn.no.

Hvis du i dag jobber med service på spilleautomater så må du gjerne ta kontakt med oss så skal vi henvise dem til deg i denne artikkelen.