Spilleautomater fra 1881 og frem til i dag

spilleautomater historie

Moderne spilleautomater er ekstremt avanserte, både når det gjelder funksjoner og teknologi, men selve spilltypen har vært uendret og populær helt siden de første enkle, mekaniske versjonene dukket opp.

Spilleautomater er enkle, krever ingen spesielle ferdigheter eller strategi og gir deg sjansen til å vinne stort med en beskjeden innsats. Når de samtidig er utrolig morsomme å spille på, vanskelig å holde seg borte fra og umulig å forlate, er det ingenting å si på at de har blitt så populære.

Contents

Utbetaling i form av drikke og sigarer

Tidlige spilleautomater var enkle og hadde få funksjoner. Den ble oppfunnet i 1881 i Brooklyn, New York av selskapet Sittmann & Pitt og var en pokermaskin. Det du skulle gjøre var å trekke i et håndtak på siden – derav navnet enarmet banditt – og så dukket det opp fem kort inne i maskinen. Spilleren måtte selv holde øye med om han eller hun vant, og gevinstene ble utbetalt i drikkevarer og sigarer.

Den første spilleautomaten med hjul som vi kjenner det i dag kom fjorten år senere da mekaniker og oppfinner Charles Fey introduserte Liberty Bell. Hele maskinen var mekanisk, og symbolene var spillkort, stjerner, hestesko og selvfølgelig frihetsklokken fra Philadelphia, noe som ga en gevinst på 50 cent – som var mye penger den gang da …

Juks er drivkraften kraft bak utviklingen

Charles Fey fulgte opp suksessen med Liberty Bell ved å danne sitt eget spilleautomatselskap, og kort tid etter lanserte han maskiner med de velkjente fruktsymbolene på markedet. De mekaniske spilleautomatene hadde monopol på markedet til 1976, da selskapet Fortune Coin introduserte den første elektroniske spilleautomaten.

Fortune Coins-maskiner fikk raskt vind i seilene, siden det var utrolig mye vanskeligere å manipulere de elektroniske maskinene i forhold til de mekaniske versjonene. 

Ekstra funksjoner og bonusrunder

Når datamaskiner overtok all prosessering av de enkelte spillene og de siste restene av mekanikken forsvant fra spilleautomatene, forsvant også de enkle maskinene hvor det bare gjaldt å treffe tre eller flere identiske symboler. I dag oppnås de største gevinstene gjennom kompliserte bonuser, og de aller fleste spilleautomater er utstyrt med avanserte bonusspill som ofte kan minne mer om et arkade- eller dataspill enn spilleautomater.

Videosekvenser fra kinofilmer, ekstraordinære lydeffekter er også mer regelen enn unntaket, og er med på å gjøre spilleautomatene attraktive og populære.  

Klassikerne er fortsatt populære

Selv om spillutviklerne legger stor vekt på å utvikle nye spill med nye spennende utfordringer, er det fortsatt liv i de gamle gode klassikerne. Om det er gleden over de gode gamle dager, hipster-kulturen eller den håndterbare enkelheten til de gamle maskinene som er årsaken kan være vanskelig å si, men fakta er at casinoene som fremdeles har noen eksemplarer av trehjulede maskiner med frukt symboler får besøk av et stort antall retrograde spillere som ofte kommer utelukkende for å spille på antikviteter.

Noen utdaterte spilleautomater har til og med egne Facebook- og fansider, og de diskuteres i fullt alvor på forskjellige spillrelaterte fora.