Tippesider for hesteveddeløp

Til tross for populariteten når det gjelder lagspill, er noen av de beste tippesidene for hesteveddeløp ekstremt viktige på grunn av spenningen i denne sporten. Det som gjør denne sporten unik, er at du kan se live streaming av ulike løp. Det gir deg en bedre mulighet til å spille med selvtillit og komfortabelt fra godstolen i ditt eget hjem.

Hvis du er interessert i mer enn bare hesteveddeløp, kan du sjekke ut våre anbefalte tippesider og de tilgjengelige bonusene.

Hvis du har bestemt deg for å spille og plassere en innsats i et kommende hesteveddeløp, så er det første du må gjøre finne en bookmaker som spesialiserer seg på hesteveddeløp. Alle bookmakere vil la deg satse på et hesteveddeløp, men brukeropplevelsen hos de forskjellige bookmakerne kan variere. Som eksempel vil ikke alle bookmakere tilby muligheten til å se løpet live etter at du har tippet på en hest. Noen vil ikke ha spesifikke kampanjer for hesteveddeløp, ikke ha live in-play informasjon eller tilby garantert beste odds.

Vi har laget en liste over de beste appene for spill på hesteveddeløp da du vil oppdage at ikke alle bookmakere tilbyr en like god opplevelse.

Det er forskjellige steder du kan begynne din reise innenfor hesteveddeløp, men ønsker du å satse kan du vurdere følgende nettsider for tipping på hesteveddeløp:

Read More
ComeOn
MIN DEPOSIT
Sett inn 100 kr og få 600 kr
MIN ODDS
MIN DEPOSIT
Kun nye kunder. Betingelser og vilkår gjelder. 18+. Gamblingtherapy.orgT&Cs Apply
MIN DEPOSIT
100 % forsterket gevinst opp til 5.000 NOK
MIN ODDS
MIN DEPOSIT
Kun nye kunder. Betingelser og vilkår gjelder. 18+. Gamblingtherapy.orgT&Cs Apply
MIN DEPOSIT
Plasser et innsats på 25 kr og få et gratis spill på 50 kr
MIN ODDS
MIN DEPOSIT
Kun nye kunder. Betingelser og vilkår gjelder. 18+. Gamblingtherapy.orgT&Cs Apply
MIN DEPOSIT
Sett inn 100 kr og få 500 % bonus
MIN ODDS
MIN DEPOSIT
Kun nye kunder. Betingelser og vilkår gjelder. 18+. Gamblingtherapy.orgT&Cs Apply

Contents

Historien bak hesteveddeløp

Man mener å ha funnet spor av at folk begynte å spille på hesteveddeløp allerede i meget tidlige tider. Tippingen startet allerede da folk red på hester eller brukte en vogn. Det er bevist at det startet allerede i det antikke Hellas rundt 700 år f.Kr. 

Selv om veddeløp allerede eksisterte siden det antikke Hellas, så begynte populariteten virkelig å vokse i det 16. århundre da kong James ble fascinert av sporten. Det er han som har gitt navn til «Sport of Kings», og sporten ble raskt populær hos de engelske aristokratene.

Alle de store løpene du kan se i dag, har sin opprinnelse tilbake til 1600 tallet. Dette var tiden da både oppdrett og løp ble effektivt regulert. Hesteveddeløp er bare blitt mer og mer populært gjennom århundrene, og er nå den mest sette sporten på TV. Tilgang til internett har i tillegg gjort det enkelt for alle å sjekke og finne løp som blir arrangert. En av grunnene til at så mange ser på hesteveddeløp, er også det faktum at de fleste tippesidene tilbyr live streaming av hesteveddeløpene du har satset på.

Typer av hesteveddeløp

Du vil oppdage at det å spille på hester er både interessant og spennende, da det er så mange forskjellige og spesielle arrangementer med hesteveddeløp.

Den første type løp vi vil se på er flatløp. Her skjer løpet i en rett linje eller på en buet bane. Vinneren av løpet er den som passerer mål først. Flatløp foregår på en gressbane eller en sandbane. Den andre typen hesteveddeløp vi ser på er hinderløp. Her er det hindre eller hekker plassert rundt på banen som hestene må hoppe over mens de løper rundt banen.

Hinderløp har to forskjellige kategorier: steeple-chases og hekkeløp. Forskjellen mellom de to er at i steeple-chases hopper hestene over faste og høyere hindre enn i hekkeløp. Steeple-chases vil også ha vanngraver og åpne grøfter som bidrar til spenningen.

Du kan satse på både flatløp og hinderløp. I tillegg vil disse to forskjellige typene av løp ha kategorier basert på hestens erfaring og alder samt kategorier for distansen de skal løpe.

Du vil bli forvirret når du hører om begreper som hekker, flatløp og steeple-chases. Nybegynnere finner det ofte vanskelig å forstå begrepene, og det å skjønne de forskjellige typene av hesteveddeløp vil være en fordel. Å lære om løpene og terminologien vil hjelpe deg til å føle deg komfortabelt med en sport som regelmessig har både konger, dronninger og multimillionærer på arenaene.

Flatløp

Tippesider for hesteveddeløp tilbyr muligheten til å spille på både flatløp og hinderløp. Det som skiller de to er fraværet av hindre. I flatløp løper hestene mot mål i en rett linje eller på en buet bane. Dette er den enkleste formen for hesteveddeløp, og krever styrke, utholdenhet og hastighet. Løpet tester også dømmekraften og ferdigheten til jockeyen.  

Avstanden som skal tilbakelegges av jockeyene i et flatløp spenner fra 900 meter til omtrent 3,2 kilometer (to miles). De korteste løpene kalles «sprint» og de lengste «langdistanseløp» eller «stayers». De andre distansene faller inn under gruppen «mellomdistanseløp». Når du planlegger å tippe på et prestisjefylt løp som for eksempel de fem britiske klassikerne, dekker disse som regel mer enn bare mellomdistanseløpene.

Flatløp arrangeres både på naturlig gress og syntetisk overflate. Løp på naturlig gressbane er utfordrende, og tester både jockeyens og hestens ferdigheter og utholdenhet. Fordelen med de syntetiske overflatene er at de tåler bedre alle typer værforhold. Du vil finne forskjellige kategorier basert på hvor viktig løpet er, og kvaliteten på hestene som konkurrerer.

De prestisjefylte og utbredte flatløpene i den britiske løpskalenderen er de «Fem klassiske». Royal Ascot spiller hovedrollen som årets sesongåpner, og er sannsynligvis det mest kjente arrangementet for flatløp. I Norge er det mest kjente flatløpet Norsk Derby.

Hinderløp, hekkeløp og steeple-chase 

Hesteveddeløp i kategorien hinderløp involverer det å hoppe over hindringer. Det er likevel ikke alltid komplisert. Du vil finne løp som går på flaten, og som kalles «bumpers». I dette løpet finner du ingen hindringer. Hindrene er designet slik at de passer hester som aldri tidligere har tatt del i et hinderløp. Løpet skal være en lærerik opplevelse, og gi jockeyen muligheten til å kontrollere hesten sin under et hopp.

Hinderløp arrangeres i to ulike kategorier; hekkeløp og steeple-chase. I hekkeløp hopper hestene over hekker som ikke påfører hestene noen skader. Den øverste delen av hekken er myk og fullstendig ufarlig for hesten. Hekken vil heller ikke falle ned hvis hesten kommer borti. Høyden på hekken er 1,07 meter.

Når du velger å satse på steeple-chase, bør du passe på å satse på en erfaren jockey som rir på en erfaren hest. I steeple-chase må hestene forholde seg til hindre og unngå skader. I tillegg må de håndtere åpne grøfter og hoppe over vann. Til forskjell fra hindringene i hekkeløp, er hindrene her høyere og mer rigide. Du vil noen steder se de bruker naturlige busker som hindre, da disse gir mindre skader når en hest hopper og lander enn et gjerde.

De fleste hesteveddeløp i Storbritannia og Norge skjer på sommer og høst da bakken er mykere. Det sikrer minimal skade på både hester og jockey i tilfelle en uforutsigbar ulykke skulle skje.

I hinderløp er det et rangeringssystem som skiller hester og jockeyer basert på deres erfaring. Du vil finne de beste jockeyene og hestene under gruppe 1. 

Med rangeringen på plass, er det deretter essensielt å dele opp i kategorier basert på alder, erfaringen til hesten og distansen de skal gjennomføre i løpet. I hekkeløp vil du ha kategori for unge hester, nybegynnere og åpne kategorier. I steeple-chase har de kun kategorier for nybegynnere og åpne kategorier.

Som navnene beskriver, løp for unge hester gjelder for hester opptil 3 år, når løpet er mellom oktober og desember. En fire år gammel hest kan delta i løpet hvis løpet blir arrangert mellom januar og april.

Løp for nybegynnere er for hester som ennå ikke har åpnet en vinnerkonto. Heldigvis er den åpne kategorien uten noen form for restriksjoner. Når en hest deltar for første gang i et løp, blir de kalt «maiden» (jomfru) og du vil ha flere «maiden-løp» i denne kategorien.

Klassifikasjon av løpene

I de forskjellige hinderløpene og flatløpene finner du en hel serie av klassifikasjoner som angir premiepenger og prestisje. De gir også informasjon om kvaliteten på de deltagende hestene og jockeyene. Gruppe 1 er den absolutte toppklassen og består av de beste hestene og jockeyene. Denne gruppen har løp med høye premier.

Etter gruppe 1, kommer gruppe 2 og gruppe 3 i nedadgående rekkefølge. De vil da også ha hester med nedadgående styrke, utholdenhet og erfaring hos jockeyene. Den siste av kategoriene er handicap-løp.

I hinderløp kommer gruppe 1 med de beste og mest erfarne hestene og jockeyene. Gradene går så videre nedover til 2 og 3, listet, handicap og bumpers. Du vil ha løp som er klassifisert som 1-7. De fleste av de listede og graderte løpene kommer imidlertid inn under kategorien gruppe 1.

Som en nybegynner er det alltid forvirrende å høre terminologiene grad 1 og gruppe 6 eller grad 3 og gruppe 1 når du ser på et hesteveddeløp. Det å forstå terminologiene hjelper deg å velge den rette graden og gruppen avhengig av hvor mye du vil satse.

Gradering i hinderløp

Når du har lyst til å tippe på hesteveddeløp innen kategorien hinderløp, bør du gå for gruppe 1 hvis du er uerfaren. Alle de største løpene faller inn i kategorien gruppe 1, og du vil finne hester med høye handicaprangering. Du vil så ha kategorisering av gradene hvor du vil finne grad 1, 2 og 3. Den siste på listen er de såkalte listede løpene.

Grad 1 er de mest prestisjefylte løpene, og det arrangeres kun rundt 30 løp i hver sesong. I disse løpene deltar de beste jockeyene og hestene, og det er store gevinster å hente. Hvis du vurderer en nettside for hesteveddeløp, vil du ønske at de skal dekke alle grad 1 løpene som King George VI Chase, The Grand National og Cheltenham Gold Cup. Dette er de mest berømte løpene, og gir de største utbetalingene for vinnerne.

Du vil finne gruppe 2-løp under kategorien gruppe 1. Vekten som en hest bærer i denne kategorien er avhengig av to faktorer; vekt-for-alder og handicap. Hvis det er vekt-for-alder som gjelder, er det mulig å delta i løpet etter mindre straffer fra tidligere seire. I kategorien handicap er det en grense på hvor mye vekt som kan legges til.

Den neste graden er gruppe 3 som er et verdifullt og åpent handicap-løp. Her legges det mer vekt på rangeringen som er gjort av hesten i handicap-løpene. Den siste av gruppene er de såkalte listed-løpene. Systemet er det samme som i gruppe 3, men med lavere kvalitet på hester og jockeyer som konkurrerer i disse løpene.

Deretter kommer klassene 2-7 hvor det vil være en inndeling av hestene. Inndeling er basert på hestens kvalitet og handicap-rangering. Du må huske på at klasse 3-løp har større sjanse for å vinne større pengebeløp enn klasse 4-løp. En hest må imidlertid ha en god handicap-rangering for å delta i et løp av høyere klasse.

Flatløp graderinger

Du vil finne tre forskjellige klassifiseringer i flatløp; Klassisk, Klasse 1 og klasse 2-7. Det klassiske løpet er det ypperste av alle hesteveddeløp. Det dreier seg om hester som kun er 3 år gamle. Det er det eldste løpet innenfor hesteveddeløp. Å lese listen over vinnerne her, er som å lese om legender innen sportens historie. Du vil finne fem forskjellige klassiske løp; 1000 og 2000 Guineas, Epson Oaks, Epsom Derby og St. Ledger. St. Ledger er det eldste av de fem, og arrangerte sitt første løp allerede så tidlig som 1776.

Så kommer vi til klasse 1 og klasse 2-7. Klasse 1 er det beste av det beste innen flatløp. Her er forholdene knyttet til løpet med på å bestemme vekten en hest skal bære. Løpene i klasse 1 har i tillegg flere kategorier, noe som gjør dette til et spennende sted å tippe. Av de forskjellige klassifikasjonene har løpet «Pattern» topplasseringen. Det har tre grupper i nedadstigende rekkefølge som prioriterer viktighet og kvalitet.

Den neste i rekken i klasse 1 er de listede løpene. Etter de listede løpene kommer klassene 2-7. Etter at løpene er avsluttet, vil offisielle myndigheter i de enkelte land vurdere hestene. De vil så rangere dem etter deres evner, og overlevere den offisielle handicap-rangeringen. Rangeringen sier hvor mye vekt hesten må bære for å kunne fortsette i samme gruppe, og sikre en god balanse i hele gruppen. Hvert handicap-nivå har sin klasse. For eksempel klasse 2, hvor hestene har Heritage handicapper som kommer inn mellom 86-100, 91-105 og 96-110. Det finnes også klasser med mye mindre vektklasser som klasse 7 handicapper hvor vekten er mellom 46 og 50.

Det å forstå alt som nybegynner, er ikke viktig for å kunne tippe i hesteveddeløp. Det meste er selvforklarende med at grader og klasser med de laveste numrene har de beste hestene, og også løpene med de høyeste premiepottene. Ved å studere løpskortene vil du få kunnskap om deltakerne, hestene og annen verdifull informasjon du kan bruke til et løp. Siden det er flere klasser, kategorier og underkategorier, vil kunnskapen du får om hestene hjelpe deg med å plukke den rette vinneren.

Satse på hesteveddeløp

Det er muligheten for spill og tipping som gir mye spenning til mange folk eller fans av hesteløp. Ettersom flere og flere personer nå spiller på nettet, har spillselskapene lagt til flere og flere funksjoner og ulike typer innsatser du kan gjøre. De kjører dedikerte kampanjer for dem som like å spille på hester. Rundt de store arrangementene for hesteveddeløp, kommer de gjerne opp med noen av de beste tilbudene og kampanjene.

Spenningen, eksplosjonen av kraft, triumfen og skuffelsen er det som gjør spill på hester så morsomt. Det kan sikkert diskuteres, men uten muligheten til å spille, ville ikke hesteløp vært så spennende i motsetning til andre sportsgrener som fotball og golf tipping.

Kunnskap er det viktigste for å plukke vinnere, men på en hvilken som helst dag kan en outsider slå en favoritt. Med handicapsystemet som er designet for å utjevne løpet, er det mange ganger at de som satte handicapene har tatt feil. Dette gir en mulighet for de som forstår hesteveddeløp til kanskje å få en fordel over bookmakerne. 

Odds

Før du bestemmer deg til å gå videre med å gjøre en innsats i  et utvalgt hesteveddeløp, vil det være en fordel å forstå hvordan oddsene i hesteveddeløp fungerer. Heldigvis er prosessen enkel. 

De vanligste måtene å uttrykke odds på er i desimalform eller brøksform. På de fleste norske nettstedene for hesteveddeløp kan du få oppgitt oddsen i både desimal- og brøksform. 

For å få en bedre forståelse, la oss se på følgende eksempler. Oddsen for å vinne vises for et løp som 2/1. Da vinner eller tjener du £2 (20 kroner) for hver £1 (10 kroner) du satset. Den totale summen du da går av gårde med i dette tilfelle er £3 (30 kroner) med mindre du bruker en kampanje med gratis innsats. Innsatsen blir alltid returnert hvis du vinner. Hvis du ser på samme eksempel i desimalform, er oddsen brøkverdien pluss en. Enten du bruker brøk eller desimalform er summen du vinner den samme.

For å si det enkelt, desimaloddsene gir deg beløpet du får fra bookmakeren, mens brøkoddsen viser fortjenesten du får på et spill.

Siden mange av de største løpene foregår i Storbritannia, vil vi fortsette å forklare odds i brøksformen som er vanlig der. Ikke alle odds faller inn i gruppen “noe til en”. Du kan for eksempel se en hest som har brøkoddsen 5/2. Det betyr at du kan få en fortjeneste på £5 (50 kroner) for hver £2 (20 kroner) du setter på et løp. Hvis du vinner, er den totale summen du får £7 (70 kroner) inklusive innsatsen din. Du vil også innimellom høre noen bruke uttrykk som 2,5/1. Dette betyr at for hver £1 (10 kroner) du satser og vinner, er fortjenesten £2.50 (25 kroner). Gjør du en innsats på £2 (20 kroner), vil fortjenesten bli £5 (50 kroner).

Hvis det er en hest som er favoritt i et løp, og du har følelsen av at den vil vinne løpet, vil denne falle inn i kategorien «odds on”. Når du ser på oddsen, vil du se at tallet nede til høyre har en høyere verdi enn tallet oppe til venstre. Hvis en hest har oddsen 1/10, betyr det at du vil få en fortjeneste på £1 (10 kroner) for hver £10 (100 kroner) du satser på løpet. Du kan også høre det omtalt som «10/1 on» (ti-til-en on).

Forskjellige innsatstyper

Du bør nå forstå hvordan odds fungerer, og det er nå tid for å se på de ulike typene innsatser du kan plassere på et hesteveddeløp.

Vinner

Selv om det er mange forskjellige typer av innsatser tilgjengelig i hesteveddeløp, er vinner antageligvis den vanligste og enkleste innsatsen du kan plassere. Du satser på én bestemt hest, og håper at denne vil vinne løpet. Hvis hesten vinner løpet, blir gevinsten din utbetalt i henhold til oddsen som var gitt av bookmakeren da du plasserte innsatsen. Dette er den enkleste måten for tipping, og den letteste å forstå.

Hver vei 

Den andre populære formen for spill på hester er hver vei. Med hver vei vil du satse på at hesten skal vinne eller få en plassering i løpet. Du plasserer med andre ord to innsatser i denne metoden, hvorav én av dem vil være på hesten og den andre på plasseringen i løpet.

Vilkår og betingelser for satsing på plasseringen vil variere i henhold til hvor mange hester som deltar og typen løp. Med denne type spill, vinner du hvis hesten vinner eller kommer inn på riktig plassering. Bookmakeren vil oppgi antall mulige plasseringer i løpsinformasjonen, og dette kan variere mellom ulike bookmakere. Fortjenesten på å tippe riktig plassering er bare en brøkdel av hovedoddsen, og den kan variere avhengig av løpet. Vanligvis er gjennomsnittsverdien 1/4 av hovedoddsen.

Hvis du for eksempel plasserer en innsats på en hest med 4/1 på totalt £20 (200 kroner), da plasserer du to innsatser med hver vei. £10 (100 kroner) på at hesten skal vinne løpet, og £10 (100 kroner) for at hesten kommer inn på riktig plassering. Hvis hesten vinner både løpet og kommer inn på riktig plassering, vil du motta £10 x 4 = £40 (100 kroner x 4 = 400 kroner) pluss din opprinnelige innsats på £10 (100 kroner). Den totale summen du da kan ta med deg hjem vil være £50 (500 kroner).

I tillegg til dette vil du også motta en fortjeneste med hver vei på 1/4 av 4/1 som er 1/1. Hvis dette er tilfelle, vil du motta £10 (100 kroner) sammen med den opprinnelige innsatsen på £10 (100 kroner). Sluttsummen du da putter i lommen er £70 (700 kroner). Hvis hesten kommer inn som nummer tre eller fire, vil du tape de £10 (100 kronene) du hadde satt på at den skulle vinne, men du vil fremdeles tjene £10 (100 kroner) på hver vei innsatsen som utjevner dette.

Å gå for hver vei er fordelaktig når hestene har lave odds, for selv om du plukker feil kan du likevel dra fordel av riktig plassering. Så å velge denne for en outsider kan være nyttig da du kan tjene penger selv om hesten ikke vinner løpet.

Singel innsats

Når du plasserer en singel innsats, så satser du én enkel begivenhet. Du kan for eksempel gjøre en innsats på Tiger Roll 2:30, og dette blir en singel innsats. Det kan være en singel vinner eller en hver vei.

Akkumulator-innsats

Den neste formen for innsats i hesteveddeløp er Multiple eller akkumulator. I denne kategorien finner det flere forskjellige typer. Du vil finne alt fra singel innsats, en dobbel innsats til den latterlige Goliath som har 247 individuelle spill i én enkel innsats.

Når du kommer over nettsteder med hesteveddeløp som tilbyr muligheten til å gjøre akkumulator-innsatser, må du passe på å ha all informasjon på plass før du plasserer en innsats. Den enkleste av akkumulator-innsatsene er dobbel, som innebærer å spille på to forskjellige hendelser.

Når du ser på eksempelet over, kan du plassere en dobbel på at en hest med navn Tiger Roll skal vinne løpet kl. 12.30 til 2/1, og at en annen hest som heter Cue Card skal vinne løpet kl. 15.00 på Wetherby til 1/1. Du vil kun få en gevinst hvis du vinner begge innsatsene. Hvis du plasserer £1 (10 kroner) som innsats på en dobbel og begge hestene vinner sine respektive løp, vil du motta £6 (60 kroner). Det første løpet gir deg en gevinst på £3 (30 kroner) (£2 (20 kroner) pluss innsatsen på £1 (10 kroner)), og med oddsen (1/1) på den andre hesten vil du få en utbetaling på £6 (60 kroner) med en fortjeneste på £5 (50 kroner).

Når du kommer over en Treble, som er en tre-veis innsats, må du gjøre tre valg. Selv om du kan kalle dem akkumulator-innsats, er en tre-veis vanligvis ikke kjent som en akkumulator eller Acca. Du vil høre uttrykkene fire-veis, fem-veis og så videre når du gjør en innsats. Disse refererer alle til akkumulatorer som oppgir antall nummer i utvalget ditt.

Bortsett fra disse akkumulator-innsatsene som er enkle å sette, vil du også oppdage at det finnes mange kombinasjonsmuligheter som for eksempel den komplekse Goliath. Her kan du gjøre mange valg med innsatsen din. Hvis du for eksempel har fire, kan du dekke dobbel, fire-veis og tre-veis i en enkel innsats. Yankee er en 11-innsats med seks doble, fire tre-veis og en fire-veis. Du trenger minst to valg for å vinne og motta en gevinst. Så, siden Yankee er en 11-innsats, vil en £1 (10 kroners) Yankee koste deg £11 (110 kroner).

Duo

Når du gjør en innsats på duo i hesteveddeløp, må du plukke de to beste hestene i løpet i riktig rekkefølge. Hvis du setter en innsats på duo i et løp, er oddsen satt for det spesifiserte resultatet. Derfor vil prognosen for den første og andre hesten (som du plukker i henhold til løpet) være 12/1. For å vinne her, må du ha det eksakte resultatet. Du vil bare vinne når resultatet av løpet er nøyaktig som innsatsen.

Tvilling

Prinsippene her er de samme som i duo. Forskjellen her er at ved en Tvilling-innsats kan hestene ende i hvilken som helst rekkefølge. Det er egentlig en dobbel hvor £10 (100 kroner) for omvendt prognose vil koste deg £20 (200 kroner) 

Trippel

Dette er en enkel tippemekanisme innenfor hesteveddeløp. Her skal du plukke de tre første hestene i løpet, og i riktig rekkefølge. Her venter det store premier hvis du greier å tippe riktig. Dette er svært vanskelig, og det reflekteres også i oddsen som bookmakeren vil gi deg.

Regel fire fradrag

Det å forstå odds er essensielt når du skal spille på hesteveddeløp. Regel fire, også kalt fradrag, krever en egen forklaring, og kunne derfor ikke nevnes i oddsseksjonen. En meget viktig ting du må vurdere når du spiller på hester er muligheten for at de blir trukket fra løpet like før start. I disse tilfellene vil oddsene endre seg noe.

Oddsene er vanligvis satt basert på antall hester som deltar i løpet. Hvis en hest da blir trukket i siste liten på grunn av en skade eller at banen ikke virker egnet, faller oddsen under regel fire, fradrag.

Hvis det etter den siste annonseringen er et fradrag eller en hest som ikke kommer til å stille, vil oddsen for å vinne reduseres tilsvarende. Det er et faktum, og man kan samle inn innsatsene som er satt på den eller de hestene som ikke deltar i løpet. På samme måte blir gevinstene i løpet redusert på grunn av hesten eller hestene som ikke deltar. Summen som trekkes fra vil være avhengig av innsatsene som er plassert på den eller de hestene som er trukket tilbake.

For eksempel, hvis en favoritt med en lav odds på 5/1 eller 1/5 ikke deltar i løpet, vil fradraget være høyt da andre hester nå har en stor mulighet til å vinne løpet. På samme måte når en hest med 100/1 ikke deltar, er fradraget mindre da det ikke påvirker løpet i samme grad.

Fradragstabellen

Under er regel fire fradragstabell basert på vinneroddsen for en hest som ikke deltar i et løp. Hvert fradrag som du ser, er en penny for et pund uavhengig av utbetalingen du har.

1/9 eller mindre = 90p

2/11 til 2/17 = 85p

¼ til 1/5 = 80p

3/10 til 2/7 = 75p

2/5 til1/3 = 70p

8/15 til 4/9 = 65p

8/13 til 4/7 = 60p

4/5 til 4/6 = 55p

20/21 til 5/6 = 50p

1/1 til 6/5 = 45p

5/4 til 6/4 = 40p

13/8 til 7/4 = 35p

15/8 til 9/4 = 30p

5/2 til 3/1 = 25p

10/3 ttil 4/1 = 20p

9/2 til 11/2 = 15p

6/1 til 9/1 = 10p

10/1 til 14/1 = 5p

Over 14/1 = ingen fradrag

Eksempler på regel fire fradrag

Når en nettside for hesteveddeløp gir deg muligheten til å satse på et løp, og favoritten din med 2,0 (1/1) i odds blir trukket tilbake i siste øyeblikk, vil du tape 45 p for hvert pund du vinner i løpet. Så hvis hesten kommer inn med 10/1 og innsatsen er £ 10, vil den justerte utbetalingen bli £ 55 fordi du da taper £ 45.

Og i motsatt tilfelle, hvis hesten som ikke deltar i løpet har odds på 10/1, vil det bare være £ 5 i fradrag fra gevinsten din, som gir deg en utbetaling på £ 95. De fleste nettsteder har imidlertid nå sløyfet 5 p fradraget i Regel fire. Det betyr at når du registrerer deg hos en slik bookmaker og en spesifikk hest trekker seg fra løpet, vil det ikke være noe regel fire fradrag fra bookmakeren.

Hvordan vinne på hesteveddeløp?

Som nybegynner vil du antageligvis lure på om det er mulig å alltid plukke en vinner. Dessverre er det ikke så enkelt. I de fleste tilfeller vil du gjennom din spillerkarriere tape mer enn du vinner. Det finnes profesjonelle spillere som greier å slå oddsen, men hvis du ikke å tenker å gjøre en karriere ut av spillingen, er det sunnere å se på det som et morsomt tidsfordriv. 

Uansett kan informasjonen under kanskje hjelpe deg med muligheten for å vinne.

Studer skjemaet

Den største fordelen med hesteveddeløp er all informasjonen du får når du planlegger å gjøre en innsats i et løp. Statistikkene og dataene på tidligere løp kan være til stor hjelp for å tippe resultatet. Vinneroddsene vil selvsagt endre seg fra løp til løp. Uansett vil informasjon fra tidligere løp hjelpe deg til å utelukke hester som ikke presterte bra under visse forhold som bestemte baner eller visse tider av året.

Den brede informasjonen som er tilgjengelig om hester, jockeyer, løpene, overflaten og sesongene vil hjelpe deg med å plukke vinnere i stedet for å velge ditt favorittall eller favorittfarge. Den viktigste faktoren å ta i betraktning når du gjør en innsats, er den siste plasseringen til hesten.

Informasjonen vil du finne på skjemaer på hesteveddeløpssider eller apper for hesteveddeløp som de ulike bookmakerne vil ha. De vil blant annet inneholde antall deltagere i hestens siste løp, sluttplasseringen i løpet, veddeløpsbanene, hestens vekt, løpsklasse, rangering og trenerprestasjoner.

Siden dette er de viktigste faktorene, vil dette selvsagt gjenspeile seg i oddsene hos bookmakerne. De har tilgang på den samme informasjonen som spillerne. Tenk deg at du greier å innhente noen små detaljer om favoritthesten, som for eksempel at den kom inn på femteplass i siste løp eller at den nå har forbedret hoppingen sin. Det er selvsagt ting du kan plukke opp om en hest som ikke er blitt registrert hos bookmakeren. For eksempel kan en hest nylig ha blitt operert for å korrigere et pusteproblem. Du vil da kunne anta at på et tidspunkt vil hesten sannsynligvis som følge av denne operasjonen prestere bedre.

Siden bookmakere ikke bryr seg om denne type informasjon når de tilbyr odds, vil du her ha en fordel. Så ved å gjøre visse undersøkelser, kan du ha en potensiell fordel i forhold til bookmakeren.

Se på oddsene: steamers og drifters

Du vil høre uttrykket «følg pengene» som er en vanlig strategi brukt av spillere innen hesteveddeløp. Strategien er å bevege seg i tråd med informasjonen i spillmarkedet som kan indikere endringer basert på innsidekunnskap. Det er ingen garanti, men det er en god strategi for nybegynnere som ofte vil finne det vanskelig å samle inn data eller å ha tid til å studere statistikker over de siste løpene. 

Følger du denne enkle regelen i spillstrategien din, vil du dermed satse på en hest som går ned til 12/1 fra 18/1 fordi det kan være informasjon en profesjonell spiller har om hesten, og de har forstått verdien av dette i markedet. Hvis du har sjanse til å kaste deg på denne muligheten, vil du kunne høste fordeler når oddsen er på 12/1 før den potensielt faller videre. 

Logikken er den samme som å kjøpe aksjer i et selskap hvor en nøkkelinvestor eller direktøren investerer en god del av pengene sine eller å ha oppdaget viktig informasjon.

Hvis du lurer på hva driftere er, så er dette akkurat det motsatte av steamers. Her vil du gjøre en innsats på en hest hvor prisen er stigende. Muligheten for gevinst kan endre seg, og du er igjen avhengig av omstendighetene. Det er derfor viktig med en forsiktig tilnærming når du plukker en hest og se etter både steamers og drifters.

De største hesteveddeløpene i Storbritannia

Siden du nå har en god forståelse av hesteveddeløp, vil vi se nærmere på noen av de største hesteveddeløpene som blir arrangert i Storbritannia. God kunnskap om disse vil hjelpe deg med forberedelsen til å samle inn informasjon om hester og jockeyer før løpene. Ved å innhente slik informasjonen kan du bedre forutse resultatene av løpene og plassere en innsats som vil gi deg en god fortjeneste.

Arrangementer som Grand National behøver ingen introduksjon. Du vil også antageligvis ha hørt om Cheltenham, og noen flere arrangementer som er populære i Storbritannia. Bare fortsett å lese, så vil du også få informasjon om de største flatløpene og hinderløpene for hesteveddeløp i Storbritannia gjennom året.

Victor Chandler Chase (Ascot)

Dette løpet finner sted i midten av januar. Victor Chandler Chase på Ascot er den siste nykommeren for hinderløp i gruppe 1. Det har vist seg å bli et sjeldent høydepunkt innen de ulike arrangementene i løpskalenderen.

Ascot veddeløpsbane er vertskap for denne begivenheten på to mile (3220 meter), og det er alltid utsolgt.

Champion Hurdle (Cheltenham)

I februar arrangeres det ingen løp. Så kommer Champion Hurdle. Her fintrimmer trenerne sine favoritter for Cheltenham, og festivalen begynner med dette hovedløpet. For å si det enkelt, så er Champion Hurdle det mest prestisjetunge løpet av alle hinderløpene gjennom året. Løpet går over two miles and 110 yards (3320 meter) med åtte mulige hekker å hoppe over.

Queen Mother Champion Chase (Cheltenham)

Dette hesteveddeløpet finner sted den andre dagen av Cheltenham festivalen. The Queen Mother Champion Chase er et Gruppe 1 løp på two-mile (3220 meter). Det er det beste arrangementet for minimumsdistansen gjennom året. Løpet fikk navnet på 1980-tallet for å hedre 80-års dagen til dronningen, og er et spennende løp som alle andre løpene på festivalen.

Stayers’ Hurdle (Cheltenham)

Stayers’ Hurdle beviser og understreker igjen hvor viktig disse løpene i verdensklasse på Cheltenham festivalen er. Den viser at hver dag er unik, og har alt du ønsker å se på et hesteveddeløp. Løpet skjer på den tredje dagen. Det er three miles (4828 meter) langt og består av tolv hekker som skal hoppes. Det het tidligere «World Hurdle» før de endret tittelen til sitt nåværende navn. Det kreves meget god utholdenhet hos de deltagende hestene for å kunne fullføre løpet og vinne.

Paul Nicholls trente den franske vallaken Big Buck som vant løpet fire år på rad fra 2009 til 2012. Den kunne dessverre ikke komme til sitt femte løp i 2013 da den var utsatt for skade, og ikke kunne delta i løp lenger.

Cheltenham Gold Cup

Cheltenham Gold Cup topper arrangementene som finner sted under Cheltenham festivalen. Det går for å være den ypperste konkurransen innen hopp løp, både når det kommer til premiepotten og berømmelse. Det er det mest verdsatte jaktløpet innenfor hesteveddeløp uten handicap i Storbritannia. 

Før du velger å plassere en innsats, er det viktig å samle komplett informasjon om hestene, jockeyene og trenerne. Å samle informasjon om tidligere vinnere og vinnerodds hjelper også for å kunne plassere en riktig innsats på favoritten og en vinner.

Grand National (Aintree)

Dette er et stort løp. Det er populært både blant de normale spillerne på hesteveddeløp, og de som vanligvis ikke tipper. Her prøver alle å satse på en potensiell vinner. Selve løpet har en mammut-distanse på four miles and four furlongs (7242 meter) med 30 hopp. Hestene løper langs hele banen to ganger.

Løpet på Aintree har pågått siden 1839. Man kan trygt si at dette løpet har fanget både hjerte og sjel til mange gjennom årene.

Bookmakere, spillere og publikum ser på Grand National som en berikelse til sesongen innen hesteveddeløp fordi den tester utholdenheten til både hest og jockey. Det er vanskelig å plukke en vinner av løpet da det er så langt. Alt mulig kan hende i løpet, og dette er grunnen til at det er vanskelig å plukke en vinner. 

2,000 Guineas Stakes (Newmarket)

Dette er det første løpet av de fem klassiske som finner sted sent april og tidlig mai. Det er det første i sesongen for flatløp, og Triple Crown som startet allerede tilbake i 1809. Noen av de beste hestene har vunnet kroner her, inkludert Frankel i 2011.  

1,000 Guineas Stakes (Newmarket)

Mens 2,000 Guineas er åpen for alle tre-årige hester, er 1,000 Guineas kun åpent for hopper. Dette er det andre løpet av de fem klassiske, men spiller ikke noen annenfiolin i sammenligning med sin storebror. Når du sammenligner vinnertiden, er den bare et sekund raskere enn den på 2,000 Guineas.

Epsom Oaks (Epsom Downs)

Dette er det tredje løpet av de fem klassiske. Som i 1,000 Guineas er dette løpet åpent for tre-årige fullblodshopper. Dette løpet ble første gang arrangert i 1779, ett år før det første Derbyet. Løpet har stor prestisje og en bemerkelsesverdig historie.

Epsom Derby (Epsom Downs)

Dette hesteveddeløpet finner sted første lørdag i juni hvert år, og har fått navnet The Derby. The Derby stiller med noen av de høyeste pengepremiene med en pott på £1,325,000 (13 250 000 kroner) i 2012. Det er betraktet som løpet med høyest anseelse innenfor de fem klassiske, og er det midterste av løpene i Triple Crown.

Både tre-årige hopper og hingster kan delta i løpet. Løpet går over one mile, four furlongs, and ten yards (2420 meter). Dette er det originale løpet, men du vil finne at navnet dukker opp på forskjellige veddeløpsbaner over hele verden.

Gold Cup (Ascot)

Dette er et løp som skjer i juni, og har ingenting å gjøre med Cheltenham Gold Cup. Flatløpet fokuserer på «Stayers», som er hester med stor utholdenhet. Løpet er det lengste av flatløpene med two miles and four furlongs (4025 meter). Det er en del av Royal Ascot, og har sett flere vinnere gjennom tidene.

St. Leger Stakes (Doncaster)

Dette er det eldste løpet av de fem klassiske. Det ble arrangert første gang i 1776 som er samme år som Amerika utstedte uavhengighetserklæringen. I 1800 deltok en hest i begge de to løpene Derby og St. Leger, og gjorde seg fortjent til tittelen Champion. Triple Crown hadde ikke sett en vinner på mange år, men i 2012 kom Camelot veldig nærme med å vinne tittelen etter å ha vunnet både Derby og 2,000 Guineas før han kom inn på andre plass etter Encke fra USA.

King George VI Chase (Kempton Park)

Hesteveddeløpet starter på annen juledag, og er three miles (4830 meter) med 18 hindre som skal hoppes. Det regnes som det nest viktigste løpet i Storbritannia etter Cheltenham Gold Cup. Det er et veldig populært løp både hos publikum som spiller, og blant brorskapet innenfor løpssporten. Det som gjør løpet så morsomt er at det har en tendens til å skape resultater som er svært populære blant spillere. For eksempel vant Kauto Star fem ganger på seks år, og Desert Orchid vant fire ganger på seks år.

Hva er en Totepool innsats?

Tote er forskjellig fra vanlig spill på hesteveddeløp. Når du spiller med Tote, er det ingen faste vinnerodds. Det hele er avhengig av hvor mye penger som er satset, og hvor mange mennesker som satser på at hesten skal vinne løpet. Noen kaller også denne formen for tipping for parimutuel innsats. Hvis hesten vinner, vil vinnerne dele potten likt seg imellom etter at bookmakeren har trukket fra sin fortjeneste.

Du har mulighet til å plassere vanlige innsatser også i tote som singel, hver vei, duo og mange andre. Av de forskjellige innsatsene du velger å gjøre, kan en akkumulator-innsats virkelig gi deg store gevinster, og til og med en jackpot.

Du vil også kunne finne en tippemulighet som heter tote scoop6. Denne tilbys kun på lørdager, og kan sammenlignes litt med det vi ville kalt V6. Her kan du vinne pengepremier hvis du greier å tippe de seks hestene som vinner hvert av de utvalgte seks løpene. Løpene går på forskjellige baner, og vises på TV. Hvis hestene du har plukket ut kommer inn på første plass i sine respektive løp, vil du vinne din andel av den totale premiepotten.

Hvis du har greid å tippe rett og vinner hovedpremien for plasseringene dine, går du videre til neste ukes bonuspremier. Hvis du på dette nivået tipper en vinner fra det nominerte løpet, vil du vinne et enormt beløp som også har en ekstrem stor tilleggsbonus. For å ha muligheten til å delta i dette må du kun gjøre en innsats på £ 2. Du kan tippe flere ganger, og med alle forskjellige kombinasjonene du kan tenke på. Slike overføringer skjer sjelden, så i tilfelle har du en enorm premiepott som venter, og som er på samme nivå som de største lottogevinstene.

Den største gevinsten som har vært utbetalt i tote scoop6 var i 2009 med en premie og bonus som til sammen utgjorde £ 3,5 m. Samtidig var gjennomsnittspotten i 2012 alene godt over £ 155.000 med over 14 forskjellige utbetalinger, noe som vil si mer enn én per måned.

Dette viser at du kan bli en del av vinnerteamet hvis du greier å tippe vinneren. Hvis de £ 155.000 ikke er nok til å tilfredsstille sulten din, kan du merke deg at gjennomsnittsbonusen i 2012 var £ 400.000 som ble vunnet over fem ganger det siste året. Her snakker vi store penger. Når du legger sammen både premien og tilleggsbonusen, vil du tjene et enormt beløp på innsatsbeløpet.

Det å vente på helgen for å vinne slike beløp krever tålmodighet. Greier du ikke å vente, og vil finne noe annet som er spennende innenfor hesteveddeløp, kan du teste ut tote jackpot. Du kan plassere en innsats som vil gi deg omtrent den samme uttellingen som tote scoop6, og disse løpene arrangeres hver dag utenom lørdager. Reglene er de samme. Du skal plukke seks vinnere fra seks utvalgte løp. Innsatsen er lavere enn 50 p (med en minimum innsats på totalt £ 1), og gjennomsnittsgevinsten er lavere med £ 31.460 i 2012. Imidlertid er den enorme suksessen nesten den samme som for tote scoop6, og i 2011, nådde beløpet helt opp til enorme £ 2,9 m.

Du kan bruke ulike kombinasjonsmuligheter for å velge en av innsatsene for å kunne tjene en god slump penger. Det kan hjelpe deg til å bestemme hvilke innsatser som har de største mulighetene for å gi gevinst. I stedet for å satse i blinde, pass på å hente inn informasjon om hestene som deltar i de ulike løpene slik at du kan finne dem som har potensialet for å vinne.

Du vil selvsagt gå gjennom flere ark med informasjon og plukke mer enn én hest. Du vil imidlertid øke kostnadene, men også kvaliteten av innsatsen betraktelig. Du kan kalkulere kostnaden med innsatsen din med antall hester som deltar i hvert løp Så hvis du har valgt to hester for totalt seks løp blir innsatsen din 2 x 2 x 2 x 2 x 2 x 2 = 64.

Tenk deg at videreføring av premiepotten går mot enorme tall. Da vil de store profesjonelle spillerne komme på banen. De vil velge kombinasjoner som skal dekke alle mulige alternativer i hvert løp, og de vil bruke tusenvis av pund.

De gjør seg alle klare for å vinne den store jackpoten som vil gi dem den høyeste gevinsten for innsatsen. For de fleste er dette mer som et lotteri eller fotballtipping. Det gir god underholdning, og samtidig muligheten til å vinne en stor gevinst hvis lykken er på deres side.

Beste odds garantert

Når du spiller på et hesteveddeløp, gir beste odds garantert (BOG) en fordel som har stor verdi. Mange tippere bruker dette alternativet for å sikre en såkalt garantert seier for kommende løp. Hvis du ennå ikke har brukt denne muligheten, er det på tide å vurdere dette når du gjør dine innsatser.

Prosessen med BOG er enkel. Hvis du har plukket en hest du tror vil vinne et løp, og prisen når løpet starter er høyere enn oddsen du hadde når du plasserte innsatsen din, vil bookmakeren, hvis hesten vinner, utbetale den høyeste prisen. Med BOG mottar du den beste oddsen på innsatsen din, uansett når du plasserte den.

La oss ta et eksempel for å forstå BOG. Tenk deg at du satset på hest A som hadde en startodds på 10/1. Prisen økes så offisielt til 12/1. Hvis hesten vinner, vil du med BOG få utbetaling tilsvarende oddsen 12/1 istedenfor 10/1.

Den beste delen av tilbudet er muligheten til å søke automatisk. Du må imidlertid være oppmerksom på at tilbudet ikke dekker alle innsatser. Du vil finne visse bookmakere som kun dekker visse, spesifikke løp. Bookmakeren vil gi komplett informasjon om prosessen og hvilke løp som dekkes. Å gå gjennom disse vil hjelpe deg til å forstå hvordan BOG fungerer, og å plassere innsatsen for å sikre maksimal gevinst.

Ikke deltatt – veddemål annuleres

Non-runner No Bet (NRNB) er en garanti som blir gitt av bookmakeren. Det dekker spillet som bookmakeren tilbyr og dekker innsatser som er gjort for ante-post-spill. Hvis du har plassert en innsats på en hest og denne av en eller annen grunn ikke kan starte, vil normalt bookmakeren gjøre opp innsatsen din som et tap. Fordelen med denne funksjonen NRNB, er at innsatsen da blir erklært ugyldig, veddemålet annulleres, og bookmakeren refunderer innsatsen.

Grunnen til at bookmakere tilbyr NRNB er å fange oppmerksomheten i markedet til de som ønsker å satse på ante-post-løp. Mange velger å ikke satse på ante-post-løp i tilfelle en hest ikke stiller i løpet. Grunnen til at en hest ikke stiller kan være mange. Det kan blant annet være skader, påkjøring eller at treneren bestemte seg for ikke å delta.

Markedet for ante-post-spill har ingen garantier eller kontroll selv om det er et gjennomtenkt tilbud fra bookmakernes side. Med NRNB, kan bookmakerne tilby spillerne muligheten til å plassere innsatser uten høy risiko for å tape innsatsen selv om en hest ikke kan stille i et løp.

Du vil oppdage at denne funksjonen er vanlig på de mer anerkjente løpene som Royal Ascot og Cheltenham festivalen.

Det å gå for Best Odds Guaranteed (NRNB) er svært fordelaktig da den kan hjelpe deg med å spare masse penger dersom hesten du satser på ikke kan delta i løpet. Det er sterkt anbefalt å se etter bookmakere som tilbyr NRNB som en kampanje.

Ikke deltatt gratisinnsats

En annen kampanje du kan finne fra flere bookmakere er non-runner free bet (NRFB). Prinsippet er nesten det samme. Bookmakeren vil refundere innsatsen din dersom hesten din ikke deltar i løpet. Den eneste forskjellen er at du vil motta tilbakebetalingen i form av bonuspenger eller gratisspill i stedet for ekte penger.

Live streaming

Live streaming er en annen funksjon som tilbys av bookmakere. Den gir deg mulighet til å se alle de forskjellige hesteveddeløpene hver dag, direkte på bookmakerens plattform for live streaming. De fleste av live sendingene er gratis, men du må ha plassert en innsats på løpet som vises. Bookmakeren vil da gi deg tilgang til å se løpet live helt til hestene går i mål, og de offisielle resultatene kommer opp på skjermen.

Denne funksjonen er vanlig hos de fleste nettsteder for hesteveddeløp, men du bør sjekke rundt for å finne den som gir deg best pris. Det betyr at du vil kunne se et helt løp med bare en enkelt innsats, eller til og med se hele dagens dekning for en fast pris. Du har muligheten til å plassere en innsats på løpet fra telefonen din, og å se live sendingen i HD-kvalitet. Hvis det å se hesteveddeløp live er noe du liker, bør du se etter bookmakere som tilbyr slike løsninger.

Satse på hesteveddeløp in-play 

Du vil også kjenne til dette som liveodds, og er ikke ukjent i spillmarkedet. Det er sjelden du vil finne liveodds innen hesteveddeløp da løp ikke varer så lenge. Dette gjør det vanskelig for bookmakere å justere oddsene under løpet.  

Plukke en vinner på hesteveddeløp

Det er lettere sagt enn gjort å plukke en vinner på et hesteveddeløp. Når du ser på alle detaljene og faktorene som spiller inn når du skal plukke en hest som vinner, forstår alle at dette er komplisert. Faktorer som spiller en viktig rolle kan være alt som trener, jockey, stamtavle, underlaget, værforholdene etc.

Ettersom du nå har god informasjon om hvordan du skal samle inn data om hester og ulike arrangementer, er det tid for å se etter og velge den rette nettsiden for å plassere innsatsen på favoritthesten din. Pass på at nettstedet du velger har et godt rykte, og tilbyr gode funksjoner og kampanjer for nye spillere som registrerer seg.

Konklusjon

Det er ingen hemmeligheter med å vinne på hesteveddeløp når du plasserer en innsats på favorittene dine. Det er imidlertid informasjonen du samler om hestene i løpet som vil hjelpe deg med å plukke riktige vinnere. I tillegg kan det å velge et nettsted for hesteveddeløp som tilbyr gode vinnerodds gi deg muligheten til å tjene enorme summer.

I tillegg til informasjonen du har, vil følgende tips også være nyttige for å unngå katastrofer:

  • Pass på at du ikke alltid satser på favorittene, da disse vanligvis har de dårligste oddsene.
  • Det er essensielt å se på jockeyene og trenerne når du skal plassere en innsats i et løp. Samle inn informasjon om disse når du legger strategien for hva som kan være et vinnerspill. 
  • I tillegg til å samle inn informasjon om nåværende og tidligere form, er det å se et forløp essensielt. Det vil hjelpe deg til å få detaljer om vekten hesten må bære og annen tilleggsinformasjon. Etterpå kan du starte en sammenligning for å forutsi utfallet av løpet.
  • Å søke rundt etter de beste oddsene er også essensielt, selv om du kanskje har en favoritt bookmaker. Å undersøke de forskjellige oddsene som tilbys av andre bookmakere på nettet kan gi en stor forskjell i utbetalingene dine.
  • Å ha kontroll over finansene sine er et annet viktig aspekt når det kommer til hesteveddeløp. Siden du ikke kan kontrollere mye rundt løpet, er det viktig å ha kontroll over egen spilling for å unngå store tap. Ikke sats alt på én hest da risikoen i slike tilfeller er høy. Å lære hvordan du håndterer og balanserer innsatser på likt i forskjellige løp, vil hjelpe til å utjevne og minimere tapet. Hvis bookmakeren i tillegg tilbyr deg et enormt beløp som tidlig uttak, bør du vurdere å slå til på dette og å fortsette uttaksprosessen.

Som ved all annen spilling, må du være over 18 år for å kunne spille på hester. Alle nettstedene vi anbefaler er lovlige og lisensierte. Når du har registrert deg, vil bookmakeren bekrefte alderen din. Du vil deretter motta alle kampanjer, bonuser og tilgangen for å begynne å spille. 

Hesteveddeløp har blitt en populær sport globalt med over 100 milliarder plassert i spill. Det uforutsette og fartsfylte med hesteveddeløp gjør det til en fengende sport. Populariteten til hesteveddeløp har aldri vært høyere, så det er ikke rart at stadig flere nettsteder har åpnet en hel seksjon med fokus på hesteveddeløp. 

Den beste måten du kan velge et nettsted for spill, er å undersøke funksjonene de tilbyr brukerne sine, som blant annet kampanjer, kundeservice og uttaksprosessen. Vi tilbyr detaljerte anmeldelser av hver bookmaker, så det er alltid verdt å undersøke.

Alle våre anmeldelser dekker ting som betalingsmetoder, sikkerhetstiltak og brukervennligheten til hver enkelt bookmaker sitt nettsted. Vi fokuserer også sterkt på trygghet og sikkerhet på nettstedene slik at du trygt kan sette inn penger uten at du behøver å bekymre deg for sikkerheten.

Å plukke en hest du vil satse på kan være en utfordring, og det å finne den rette bookmakeren er også vanskelig. Med forsiktighet og undersøkelser kan du begrense listen over lisensierte operatører, og velge den som passer best til dine krav. 

Velg et nettsted for hesteveddeløp, og start din karriere innen hesteveddeløp eller delta for moro skyld! Valget er ditt!